maanantai 6. huhtikuuta 2009

stepaa lainaten


Nää pahviseinät alkaa kaatumaan
ja olen vielä sisällä joten auttakaa.
"Apua apua" minä huudan vaan,
palvelukset käytetty,
mut mullei oo muutakaan.
Kerro äiti miten minun pitäs elää,
tuntuu et odotan jotain ja siksi herään,
järjestän mun kaapin ja puhdistan mun pöydän,
oon ollu ihmisille aina kiltti ja nöyrä.
Tääl on vaikeaa pysyä kaidalla tiellä,
kun risteyksissä mua pahe koittaa viedä.
Se on niin helppoo omaksuu ne pahat tavat
ja niin vaikeaa löytää ne hyvät sanat.

4 kommenttia:

 1. Vois olla tosiaan hyvä idea alottaa vaikka siivoomaan se pöytä. Just puhuttiin sn kanssa, kuinka joskus siivoomalla voi järjestää päänsä.

  VastaaPoista
 2. Yritän tukea parhaani mukaan myös. Tosin meikäläisen neuvot ei usein oo hyvii,koska en itekkää tiedä miten mun tulis elää. Älkää upotko,riittää et mä teen niin.

  Tia-noi

  VastaaPoista
 3. HEI!
  olen saanut viime syksynä ystävältäni kirjan, jota luen sivu kerrallaan. Tämän päivän ajatus oli "Puhu ystävällisesti tänään; huomenna ystävällisyys on jo tapa." Kirjassa tämän sanonnan takana olikin tällä kertaa anonyymi. (Useammin on joku runoilija tai vastaava). Mutta saat nyt anonyymin sanat anonyymin välittämänä.

  Selityksenä siinä oli miten käyttäytyminen voi olla tapa, rituaali; esim. hampaan pesu, herätyksen laittaminen aamulla, jne, jotka vapauttavat ihmisiä päivän aikana tuhansista pienistä päätöksistä. Ja että jokaisesta teosta voi tulla tapa.
  Mutta lopussa oli minusta sitä ydintä tälle päivälle ohjeeksi -koko elämän tielle.
  "Jokaisella on valta valita sellaisia käyttäytymismuotoja, jotka edistävät hyvinvointia - omaa tai toisten. Kireässä tilanteessa saattavat hymy ja syvään hengittäminen auttaa paremmin kuin äkkipikainen reaktio. Tieto valinnan vapaudesta ilahduttaa. Kaikesta toiminnasta voi tulla tapa, ja tavat puolestaan määräävät sen kuinka helposti ihminen sopeutuu elämän ehtoihin. Kannattaa varoa sellaisia tapoja joista on vahinkoa ihmiselle itselleen tai toisille ihmisille. Valitse tapasi tarkoin.".

  Hmm. oli vähän "paksua"tekstiä, niinkuin kirjoittajansakin.

  VastaaPoista
 4. anonyymi-äiti: jepp pakko jollai fyysisellä koittaa järkkää päätä!

  tia-noi: oli kiva jutella näistä asioista! koita kestää :D

  anonyymi: olipa hienoa tekstiää.. on todellakin totta, että asioista tulee tapaa! kerran kun tiuskaisee niin se on helppo tehdä uudestaan. pitäisi tosiaan itseni viritellä tätä ystävällisyyttä taas pintaan, kaikin tavoin. ja todellakin ; äkkipikainen reaktio ei ole aina se paras, joskin imnulla yleisin......

  VastaaPoista