tiistai 8. helmikuuta 2011

pesupähkinäpyykkiä

Nyt sitten vietin ensimmäisen viikonlopun poissa kotoa opiskelukaupungissani. Perjantaina vietettiin tupari-läksiäisiä mulle ja kämppikselle Trivial Pursuitin ja tanssin merkeissä paikkakuntalaisessa seurassa.

Lauantaina käytiin katsomassa SM-liigan lenttispeliä ja sunnuntaina olin mukava tyttöystävä: hakkasin kolme tuntia XBoxia poikaystävän kaverin luona. Eilen taas olin mukava kämppis ja pesin koko viikonlopun lakanapyykit ja tiskasin kaikki astiat.

Siitä tulikin mieleeni, ettei ole helppoa yrittää olla ekologinen ja syödä kotimaista näin opiskelijana. "Isot hyvät työt" kun tuntuu vaativan niin paljon rahaa.. MUTTA lakanavuoren kanssa sain sntään käyttää ihanaa ekologista keksintöä, pesupähkinöitä!


3-5 kilon koneellinen normaalilikaista pyykkiä vaatii 4-6 kuoren puolikasta. Pesun jälkeen pyykkiin jää ihanan mieto ja puhdas tuoksu, ei mikään kaupan aineiden hajusteinen, vaan luonnollinen, PUHDAS tuoksu.


Kuorenpalat pannaan pieneen kangaspussiin pyykin sekaan, ja pesun jälkeen heitetään biojätteisiin. Ihanan ekologista =) Netistä löytyi 350gramman pakkauksen hinnaksi noin kahdeksan euroa.

Kiitos äitille tästä joululahjasta <3

6 kommenttia:

 1. Hei!
  Mullakin on jossain komeron uumenissa nuo pähkinät. Kannattaako etsiä ne käyttöön?
  olitko tyytyväinen?

  T:T

  VastaaPoista
 2. Kannattaa ehdottomasti! Nuo on aivan mahtava keksintö ja puhdasta tulee myöskin! Tykkän itse kovasti ja uskoisin kyllä jatkossakin käyttäväni noita =)

  VastaaPoista
 3. pyykinpesu on kaikista hauskin kotityö !! Terkkuja sinne opiskelijapoksiin ;)

  VastaaPoista
 4. Moneenkos koneelliseen se 8 euron pakkaus riittää? Oon monesti miettinyt toimivatko ne, ilmeisesti. Kuinkahan ekologista niiden kasvatus, keräys ja kuljetus on? Mistä päin mualimaa tulevat? Ekologisuuuden nimissä ratsastaa nykyään niin moni tuote. Olisinko hieman kyyninen... Minullakin ollut kotityöpäivä. Pakkasesta se hyöty, että kannattaa sulattaa pakastin. Mukavaa viikonloppua! t. Kirppu

  VastaaPoista
 5. HEIPPA Roosa ja mä kans haluun pähknöitä kun vaan sais niitä aikaan jostaki.Ja hyvää opiskelua sulle näin yli hellerajan kelillä. Nähärähän.

  t. tätianna

  VastaaPoista
 6. J, niin kai se pyykinpesu on, kun kone hoitaa kaikki hommat puolestamme =)

  Kirppu, lähetän sulle sen tyhjän pakkauksen jotta voit lukea tuoteselosteen ja valmistuksen jne ja todeta pähkinöiden ekologisuuden ;)

  ja annatäti! nähärähän pian (viikonloppuna!)! =)

  VastaaPoista