maanantai 14. tammikuuta 2013

Nothing special today

Tämä maanantai oli päivä muiden joukossa. Heräilyy, harkkaa, ruuanlaittoo, oleiluu, ei mitään spesiaalia. Kattanin ehdotuksesta ajattelin kirjoittaa hiukan tämän illan fiiliksiä tänne blogin puolelle.
Oon ollut täällä nyt vähän yli viikon, ja tuntuu, että oon oppinu paljon, mutten samalla mitään. No siis, on helpottavaa huomata, että pystyn hoitelemaan asiani ilman jäätävä jännitystä ja itkukohtauksen pelkoa (enkuksi siis). Mielestäni ymmärrän ihmisiä huomattavasti paremmin kuin osasin edes olettaakaan. Ja sitten oon tajunnut, että hei, kyllähän mä nyt kolme kuukautta (toivottavasti..) selviin kaukana kotoa, osaanhan mä sentään kokata ja hoitaa jokapäiväiset asiani enkun kielellä. Sitten toisaalta taas. Miks mun sanavarasto tuntuu aina vaan suppeemmalta? Mitähän toikin asiakas nyt oikein sano? Miksi ne aikamuodot ei IKINÄ mee kohilleen, kun alkaa jotai selittämään? Ja kieli on koko ajan ihan solmussa, kaikki muut puhuu ihan sairaan hyvin. Niin, ja miksi sitten en puhu VIELÄKIN enemmän sitä enkkua että oppisin? No empä tiiä. Kai sitä alkaa täällä vieraassa kielessä ja kulttuurissa vaatia itseltään aina vaan enemmän ja enemmän, ite ei varmaan huomaa, vaikka kehittyisikin johonkin suuntaan. Koko ajan pitäs olla menossa ja tekemässä, tutustuu uusiin ihmisiin ja höyrytä sinne tänne. Ja siinä sivussa hoitaa vielä harjottelu, kouluhommat ja nähä koko Irlanti. Nice job.
Mitähän vielä? Ehkä pitäs nyt alussa antaa itelleen vaan aikaa olla ja höntsii, tutustuu tähän maahan arjen kautta. MUTTA kun se kolme kuukautta on kuitenki niin hemmetin lyhyt aika, vaikka lähtiessä ajattelin, että haha, kuukauden päästä oon saletisti jo tulossa kotiin! Ajattelin rankata itelleni matkapäiväkirjaan listan asioita, joita haluan tehä, nähä ja kokea täällä. Siitä on sitten helppo katella ja valikoida, mitä sitä tekis luppoajallaan, right? Näihin oman huoneen ikkunasta otettuihin kuviin ja illan fiilisten purkamiseen onki hyvä lopetella. See ya, guys, ehkä mä huomenna jo osaan sitä enkkua paremmin.

5 kommenttia:

 1. Älähän hättäile, kyllä se kieli rupeaa sujumaan. Ja muista aina kysyä, kun et ymmärrä. Ei se sanavarasto kartu, jos ei kysele tai lue. Saako siellä telkkariin englanninkielisen tekstityksen? Itse opiskelin Espanjassa kieltä tekstitetyistä uutisista, kun ei siitä nopeasta puheesta tahtonut saada selvää. Siinä oli sekin hyvä puoli, että tekstitykseen aina vähän lyhennetään juttua.

  Tsemppiä Hesan pakkasista!
  Kummitätsy

  VastaaPoista
 2. hei vaan. mikähän on, kun viestit sun uuteen puh.numeroon ei lähde.vaan se yks lähti, muut ei.

  VastaaPoista
 3. ihanaa lukee tätä sun blogia joka on lähteny uudelleen kukoistamaan! :D voin kuvitella että tuut viettää siellä ihanaa aikaa jonka muistat koko loppuelämäs ja voit sitten muistella vanhana että kun minä sillon nuorena olin irlannissa! tosi huippua jos liika koti-ikäväkään ei oo vaivannut! todellakin kannattaa tehdä listaa mitä haluut tehä siellä ja lähtee yks kerrallaan toteuttamaan niitä :) tekemistä varmasti riittää, mutta muista ettei kaikkea tarvii kokea kerralla ;) ei makeaa mahan täydeltä! aina jää jotain mitä ois vielä halunnut tehä ja miks haluis siine uudestaan, joten no panic! se on ehkä jopa just se juttu että jotain jää vielä mahollisesti seuraavillekin kerroille. otat rennosti ja nautit ajastas siellä, uusista ihmisistä, itsensä ylittämisestä, arjesta irrottautumisesta ja kaikesta muusta ihan sen verran mitä kolmen kuukauden aikana kerkeet :) me odotetaan sua kyllä täällä ja irlanti jää sitten 3kk päästä oottaa sua sinne takas :) ja arvaa mitä. oon varma että oo kehittyny enkussa! arvaa mistä sen huomaa. on hauskaa kun sulla alkaa noita eri ilmasuja satelee enkuks tänne bloginkin puolelle :) siitä huomaa että alat ajatella jo enkuks ja se on varmasti iso muutos! siitä se lähtee :) oot jo nyt saavuttanu paljon kun uskalsit lähteä sinne ja että oot jo tähän mennessä saanu hoidettua omat asiat siellä. ja mikä parasta, ENKUKS! tuut varmasti sieltä monta kokemusta rikkaampana ja itsensä ylittäneenä ja tyytyväisenä :) ei muuta kun ENJOY! DON'T WORRY, BE HAPPY! <3

  ps. i love you
  lettiviikinki

  VastaaPoista
 4. Hei, mitä kuuluu nyt? Sassakin kurkkii , onko uusia kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kiitti kummitätsy tsempeistä, toi meidän tv on täällä kunnon old school mallia, joten ei valitettavasti saa tekstejä. Tietovisoista ja lastenohjelmista saa kuitenkin tosi hyvin selkoo, sillon ku ne ei oo iiirin kielisiä.. :D

  Äippä, puhelinasiat kunnossa!

  Lettis, kiitti ihanasta kommentista <3 Oon kyl ilonen, että lähin kaikista peloistani ja järkytyksistäni huolimatta :D Ootan jo et nähään ja pääsen kertoileen kaikkee, hih! Koitahan säki jaksaa töissä, nii voit sit kans lähtee reissaamaan vaikka kesällä! =)

  Sasumasulle tiedoksi, uusi päivitys valmiina ;)

  VastaaPoista